
Naujausios
Ukrainietiški virtinukai
Tešlai reikės: 350 g miltų, 200 ml karšto vandens, 3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus, žiupsnelio druskos.
Įdarui: 400 g raugintų kopūstų, 1 svogūno, 2 šaukštų saulėgrąžų aliejaus.
Tešla. Vandenį puode užvirkite iki 70–80 °C. Miltus persijokite, įpilkite karšto vandens, druskos ir aliejaus. Iš pradžių išmaišykite tešlą šaukštu, paskui rankomis. Iš tešlos suformuokite rutulį, apvyniokite jį maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Įdaras. Nulupkite ir supjaustykite svogūną, pakepinkite iki auksinės spalvos. Sudėkite raugintus kopūstus, išmaišykite ir troškinkite apie 10–15 minučių.
Iškočiokite tešlą. Įspaudžiant stikline, padarykite iš tešlos apskritimų. Į kiekvieną apskritimą dėkite įdaro, gerai užspauskite kraštelius ir virkite pasūdytame vandenyje apie 2–3 minutes. Išvirtus virtinukus sudėkite į lėkštę, patiekite su pakepintais svogūnais ir spirgučiais.
Skanaus!