
Naujausios
Gaivus tortas
Biskvitui reikės: 4 kiaušinių, 120 gramų cukraus, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 120 gramų miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių.
Pertepimui reikės: 1 pakelio (pasirinkti mėgstamą skonį) citrinų arba braškių, spanguolių, kivių želė, konservuotų persikų, 1 litro plakamosios 30 procentų grietinėlės, 150 gramų cukraus, 40 gramų želatinos, citrinos rūgštelės (pagal skonį) arba 2 šaukštų citrinos sulčių, 1 šaukštelio vanilinio cukraus.
Pirmiausia pasigaminame mėgstamo skonio želė – užšaldome pagal instrukciją ant pakelio. Išbrinkiname želatiną.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol ištirps ir pabals. Palaipsniui suberiame persijotus miltus ir kepimo miltelius, sumaišome.
Į popieriumi išklotą 21 centimetro skersmens formą supilame tešlą ir kepame 170 laipsnių temperatūroje 30–40 minučių.
Iškeptą, atvėsintą biskvitą supjaustyti į 3–4 sluoksnius.
Pertepimui grietinėlę išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, dedame rūgštelės arba citrinos sulčių. Supilame karštą išbrinkintą želatiną – užkaitintą beveik iki virimo.
Sluoksniuojame. Ant biskvito pilame šiek tiek grietinėlės (kad susidrėkintų), ant jos dedame supjaustytus konservuotus persikus ir želė gabaliukus, vėl užpilame grietinėlės (jei grietinėlė skystesnė, truputį atšaldome), dedame biskvitą ir kartojame procesą. Viršų aptepame grietinėle, papuošiame persikais.
Skanaus!

