
Naujausios
Kristina BONDAR, programos "Cukraus detoksas" autorė, Lietuvos sveikuolių sąjungos sveikos mitybos projektų vadovė, sako, kad dabar pats cukinijų derliaus metas ir iš šios puikios daržovės "Šiaulių krašto" skaitytojams siūlo pasigaminti lengvų ir sveikų blynelių, pakeičiant įprastus miltus žirnių miltais ir nededant cukraus. Produktų Kristina pataria imti tiek, kiek bus valgytojų.
Cukinijų blyneliai
Reikės: cukinijos, žirnių miltų, vieno ar poros kiaušinių, druskos, prieskoninių žolelių.
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka ir šiek tiek nuspaudžiame sultis. Įmušame kiaušinį, dedame keletą šaukštų žirnių miltų, kad išeitų vidutinio tirštumo tešla, įberiame druskos ir prieskoninių žolelių pagal skonį. Viską gerai išmaišome ir kepame blynelius ant aliejaus.
Kristina tikina, kad šie blyneliai patinka ir vaikams, ir suaugusiems. Prie jų galima patiekti grietinės ar natūralaus jogurto, o galima pasigaminti ir gaivaus padažo.
Padažui reikės: agurko, grietinės, trupučio česnako (kam patinka), druskos.
Agurką sutarkuojame burokine tarka, įspaudžiame česnako skiltelę, įdedame grietinės, įberiame truputį druskos ir viską gerai išmaišome.
Skanaus!