
Naujausios
Avižiniai skanėstai "Iš vieno – du"
Šie du patiekalai labai paprasti, bet tuo pačiu – skanūs ir sveikuoliški. Jiems produktų alksniupiškė ima "iš akies".
Sveikuoliškai avižinei košei reikės: avižinių dribsnių, įvairių mėgstamų sėklų (saulėgrąžų, moliūgų), džiovintų uogų ar vaisių (razinų, slyvų, spanguolių), šaukštelio medaus ir šiek tiek gero aliejaus.
Jei lieka šios pusrytinės avižų košės, iš jos išeina puikiausi sveikuoliški sausainukai – tereikia į ją pridėti avižinių miltų ir įmušti porą kiaušinių.
Gautą masę šaukštu dėti ant sviestinio popieriaus ir kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie gerą pusvalandį.
Keptų burokėlų garnyras
Reikės: šviežių burokėlių, trupučio druskos, kmynų, aliejaus.
Nuluptus burokėlius supjaustyti plonomis riekelėmis ir sumaišyti su visais ingredientais.
Kepti orkaitėje. Tinka valgyti su mėgstama mėsa – paukštiena, kiauliena.
Skanaus!