
Naujausios
Picos pyragas
Picos padui reikės: pusės pakelio šviežių mielių, 6 šaukštelių cukraus, 1 šaukštelio druskos, 1 litro drungno vandens (pica bus puresnė), 1 stiklinės pieno, pusės stiklinės aliejaus (alyvuogių skaniausias), miltų gali reikėti apie 1 kilogramą.
Picos kraštams aptepti: kelių česnako skiltelių, ketvirtadalio stiklinės alyvuogių aliejaus.
Picos priedams: tarkuoto sūrio, svogūnų, mėgstamos mėsos, pomidorų ir kitų priedų – improvizuokite pagal savo skonį.
Pirmiausia reikia sutrinti mieles su cukrumi, įberti druską, po to supilti vandenį ir pieną, aliejų. Viską gerai išmaišyti. Po truputį pilti miltus (geriausia viena ranka pilti miltus, kita lengvai maišyti tešlą).
Tešla turi būti lengvai minkoma, nelipti prie rankų. Svarbu nepadauginti miltų, tada tešla tampa per daug kieta. Paruoštą tešlą reikia uždengti audeklu (galima ir rankšluosčiu) ir padėti šiltai valandai ar dviem.
Kai tešla iškyla, laikas ją tiesti į kepimo skardą. Nenaudoju nieko tešlai ištampyti, viską darau rankomis.
Kepimo skardą ištepti sviestu, pabarstyti džiuvėsėliais. Taip padas taps rudas ir nepripils prie skardos. Į ją dedu pratampytą tešlą, skardoje ištampau iki pat kraštų. Jei atrodo, kad tešlos yra per daug, atskirkite ir kepkite dar vieną picą ar bandeles.
Jei nenorite, kad liktų nesuvalgyti picos kraštai, prieš kepimą į juos įvyniokite sūrio.
Paruoštą padą galite trumpai apkepti orkaitėje ir tik tada dėti priedus. Pabandykite ant pado pirmiausia dėti sutarkuotą sūrį, tada supjaustytus svogūnus (raudonieji labai gerai atrodo ir yra švelnesnio skonio), mėsą pagal skonį, pomidorus ir t.t. Ir vėl skardą į orkaitę. Kepkite apie 15 minučių.
Galite tikrinti, ar picos padas iškepė, dantų krapštuku ar pan. Prieš ištraukdami picą, jos kraštus dar aptepkite smulkiai pjaustytų česnakų ir alyvuogių aliejaus mišiniu. Dar trumpai pakepkite. Kraštai turi paruduoti.
Skanaus!