
Naujausios
Greita sriuba
Sriubos turi būti daug. Imu didelį puodą ir iš karto dedu smulkiai supjaustytas daržoves.
Reikės: pusės vidutinio dydžio kopūsto galvos, 2 vidutinio dydžio morkų, 1 didesnio svogūno, 5 bulvių (bulves supjaustau smulkesniais gabaliukais, kad išvirtų vienu metu su kopūstais).
Ant daržovių pirmiausia beriu druskos kokį šaukštą (druskos nepadauginkite, nes reikės dar dėti dešrelių, kurios sūrokos), įberiu maltų juodųjų pipiriukų (dėkite pagal savo skonį ir fantaziją).
Viską gerai permaišau ir tik tada pilu vandens. Vandens reikia tiek, kad tik apsemtų daržoves. Kai vanduo užverda, įdedu gabaliuką sviesto. Daržovės turi šutintis, bet nesuirti. Verdu apie 15 minučių (iš pradžių ant kaitresnės ugnies, o kai vanduo užverda, ugnį sumažinu).
Kai bulvės, įbedus peilį, ima skilti, įmetu supjaustytas 6 medžiotojų dešreles, kokią minutę paverdu ir sriuba baigta.
Į lėkštę dedu gerą šaukštą grietinės, pilu sriubos – pakvimpa kaip balandėliai. Jeigu vietoj dešrelių dėsite virti frikadeles, tai bus tikra "išsileidusių balandėlių" sriuba.
Karšta, tiršta kopūstų sriuba vėsų rudenį ir sušildo, ir skanu valgyti.
Gero apetito!