
Naujausios
Pašarinių burokų troškinys su baravykais
Reikės: pašarinių geltonos spalvos burokų (būna pirkti ir parduotuvėse), džiovintų grybų (skaniausia – baravykai), trupučio aliejaus, svogūno, prieskonių pagal skonį, juodos duonos plutelių.
Burokus nulupti ir supjausčius gabalais užraugti trijų litrų talpos ar mažesniame stiklainyje.
Stiklainį pripildyti šiltu vandeniu, įmesti juodos duonos plutelių ir pastatyti šiltai, kad prasidėtų rūgimo procesas.
Taip stiklainį laikyti savaitę-dvi, kol burokai išrūgsta. Tuomet burokus reikia supjaustyti plonais griežinėliais ir išvirti.
Atskirai išvirti džiovintus baravykus. Sultinį nupilti. Įpilti šiek tiek aliejaus, pjaustytų svogūnų, truputį baravykų sultinio, įberti pipirų, druskos, lauro lapelį ir viską kartu su burokais patroškinti apie 10 minučių.
Šis patiekalas valgomas šiltas.
Iš abiejų sultinių (kur virė burokai ir baravykai) galima išvirti skanų sultinį, juos abu sumaišius ir įpylus šiek tiek aliejaus.
Ypač skanu jį valgyti su vadinamosiomis "ausytėmis" (virtinukai su grybais).