
Naujausios
Akmenės rajono Papilės seniūno pavaduotoja Birutė UNGEITIENĖ siūlo kaip išvirti sotų patiekalą neilgai teužgaištant.
Makaronų mišrainė
Reikia: pakelio makaronų (400 gramų), 300–400 gramų kumpelio, 3–4 kiaušinių, indelio žalių žirnelių, po truputį agurkų, pomidorų, prieskoninių žalumynų, druskos, pipirų, majonezo.
Makaronai turėtų būti kuo mažesni, pavyzdžiui, kriauklelių formos. Virti iki dešimties minučių, stebint, kad nepervirtų. Suversti į kiaurasamtį ir perpilti šaltu vandeniu – tam, kad nesukibtų.
Į atvėsintus makaronus sudėti smulkiai pjaustytą rūkytą kumpelį, taip pat supjaustytus kiaušinius, suberti žirnelius. Įberti druskelės, pipiriukų. Galima pridėti po truputį agurkų, pomidorų, prieskoninių žalumynų. Viršum pridėti majonezo ir viską gerai išmaišyti.
Skanaus!