
Naujausios
MUMS RAŠO
Pakruojiečių stalas sulaukė populiarumo
Praėjusį savaitgalį Palangoje vykusioje sveiko maisto šventėje pakruojiečių sveikuolių klubo „Valia“ narių pagaminti patiekalai buvo greitai išragauti, o nemažai – ir nupirkta.
Šiemetinės šventės tema buvo „Idėjos vaikų stalui“. Pakruojietės, savo stalą pavadinusios „Pepės išdaigos“, prigamino saldainių, tortų, picų, guminukų, čipsų, kepsnių, patiekalų su „želatina“. Bet viską – iš sveikų produktų.
Želatiną (gyvulinį produktą) gaminiuose pakeitėme jai analogišku agaru (jūros dumbliais). Pakruojiečiai sveikuoliai prigamino vos ant stalo tilpusių ne tik sveikų, bet ir išvaizdžių valgių, papuošusių stalą: vaisių pilną „Piratų laivą „Juodasis Perlas“, dekoratyvinį ežiuką... Šias stalo dekoracijas ir valgius po patiekalų konkurso pardavėme.
Stalą pristatė klounai, virėjas ir muzikantas. O šeimininkė – lėlė Pepė (pasiskolinta iš pakruojietės tautodailininkės Zitos Adomaitienės) nestokojo dėmesio – retą minutę suolelyje šalia jos nesėdėjo panorę nusifotografuoti renginio dalyviai iš visos Lietuvos.
Pakruojiečiai sveikuoliai pelnė apdovanojimą ir už šmaikštumą. Iš peraugusio agurko išpjaustinėtas dekoratyvus kirminas patraukė komisijos dėmesį. Jie susidomėjo: kodėl kirminas toks didelis? „Radiacijos gavo“, – atsakė pakruojiečiai, kvatojant ne tik vertintojams, bet aplink sustojusiems sveikuoliams iš kitų šalies vietovių.
Zina ČEPAITIENĖ
Janinos KVEDARIENĖS nuotr.
ŠMAIKŠTUOLIAI: Pakruojiečiai sveikuoliai pelnė apdovanojimą už šmaikštumą, o jų stalą puošusi lėlė Pepė sulaukė didelio šventės dalyvių dėmesio.