
Naujausios
„Skruzdėlynas“ su sutirštintu pienu
Skruzdėlyno tešlai reikės: 3 kiaušinių, trupučio druskos ir miltų tiek, kad išminkyta tešla neliptų prie pirštų.
Tešlą palaikome šaldytuve bent pusvalandį. Tada plonai iškočiojame ir supjaustome juostelėmis. Tas juosteles dar patampome ir supjaustome rombeliais. Jei norime, galime padaryti įpjovas ir perverti juos kaip žagarėlius, bet „skruzdėlynui“ to nereikia, užtenka tiesiog rombo formos lapelių, kuriuos verdame aliejuje.
Glaistui reikės: sutirštinto saldaus pieno indelio ir juodo kepiniams skirto šokolado.
Sutirštinto saldaus pieno indelį dedame į puodą su vandeniu ir užvirus paverdame pusvalandį. Sutirštintas pienas bus kaip karamelė. Ant lėkštės dedame tešlos lapelius ir klijuojame juos gautu glaistu. Sudėję visus lapelius užpilame tuo, kas liko.
Tada ištirpiname juodąjį šokoladą ir plona srovele aplaistome.
Skanaus!