
Naujausios
Akmenės gyventoja Irena MEŠKAUSKIENĖ mėgsta ruošti valgį, turi išsaugojusi daugybę receptų. Siūlo rudenį be didelių išlaidų patiekti desertą, kurį jai pačiai pasiūlė bičiulė.
Moliūgai su persikų želė
Reikės:1,5 kilogramo moliūgų, 0,5 kilogramo cukraus, 1 pakelio vanilinio cukraus, 1 šaukštelio citrinų rūgšties, 1 litro vandens, 3 pakelių persikų skonio želė.
Į vandenį suberti citrinų rūgštelę ir užvirinti, paskui atvėsinti.
Moliūgus supjaustyti kubeliais, ant jų užpilti atvėsintą vandenį ir palikti parai šaltoje vietoje.
Paskui moliūgų gabalėlius išimti iš skysčio.
Į skystį supilti cukrų, vanilinį cukrų ir užvirinti.
Į verdantį sirupą suberti moliūgus ir pavirti 10 minučių. Nereikia pervirti, kad moliūgai netaptų koše, o liktų gabaliukais.
Užgesinti ugnį, suberti persikų želė ir gerai išmaišyti, kad ištirptų.
Galima valgyti kaip desertą, tinka ir su varške.
Išsilaiko ilgiau, jei supilame į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainiukus, o paskui padedame šaltai.