
Naujausios
"Mano mama yra gera patiekalų iš mėsos gamintoja, nes ilgai dirbo virėja. Iš jos išmokau kepti skanų netikrą zuikį, kuris tinka prie mūsų mėgstamos grikių košės su raugintais kopūstais, pagardintais linų sėmenų aliejumi. Sveika ir labai skanu", – sako Šiaulių menų mokyklos mokytoja ekspertė, Metų mokytoja Dalė DARGIENĖ.
Skanusis netikras zuikis
Reikės: maždaug kilogramo maltos kiaulienos perpus su jautiena, dviejų kiaušinių, kelių šaukštų grietinėlės arba pieno, dviejų šaukštų manų, didelio svogūno, lydyto sviesto, obuolio, žiupsnelio kmynų, čiobrelių, raudonėlio, baziliko, juodųjų maltų pipirų ir druskos.
Grietinėlėje arba piene išbrinkinti du šaukštus manų. Lydytame svieste pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną. Nuluptą obuolį sutarkuoti stambia tarka. Viską sudėti į maltą mėsą, suberti prieskonius, druską, gerai išmaišyti ir sukrėsti į lydytu sviestu išteptą pailgą kepimo formą. Drėgnais delnais išlyginti paviršių, padėlioti lauro lapų ir nemaltų pipirų. Pašauti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 40 minučių. Išjungus orkaitę dar palaikyti netikrą zuikį viduje 15–20 minučių.
Patiekti galima su grikių koše ir raugintais kopūstais, pagardintais linų sėmenų aliejumi.
Skanaus!