
Naujausios
Interjero, renginių dekoravimu ir baldų restauravimu užsiimanti šiaulietė Eglė RIČKUVIENĖ sako, jog dėl didelio užimtumo kulinarijos šedevrams neturi laiko. Visada stengiasi gaminti tai, kas užtrunka nedaug laiko. Labiau mėgsta gaminti desertus. "Šiaulių krašto" skaitytojams ji ir siūlo paskanauti deserto, kurį būtų galima pavadinti "tinginio" interpretacija.
Pati dažnai gamina ir tradicinį "tinginį" su kondensuotu sviestu ir pienu, tačiau šį kartą siūlo gaivesnį jo variantą. Šiuo desertu ją dažnai palepina vyras.
"Tinginio" interpretacija
Reikės: 400 g susmulkintų sausainukų (gali būti "Selga" ar tradicinis "Gaidelis", indelio grietinės, 2 pakelių želė mėgstamo skonio (arba 2 šaukštų brinkintos želatinos) ir vaisių: obuolių, bananų, gali būti ir braškės ar kitos uogos.
Grietinę sumaišom su ištirpinta pravėsusia žele, supilame ant gabaliukais sulaužytų sausainių. Jei naudojame želatiną, grietinę reikėtų pagal savo skonį pasaldinti. Tada suberiame vaisius. Indą su deserto mase dedame į šaldytuvą ir laikome, kol sustings.
Skanaus!