
Naujausios
Parodos atidarymą profesijos mokytojas Mindaugas Bartkus pradėjo daina apie rožes ir meilę. Pasak ŠPRC Prekybos ir verslo skyriaus vedėjos Renatos Veršinskienės, ši daina pasirinkta neatsitiktinai: želė desertus puošia gėlės, jie pagaminti su meile.
Parodoje eksponuojama apie 40 desertų, juos sukurti užtruko 3–4 dienas. Desertus kūrė profesijos mokytoja G. Marčenkienė su aštuoniais mokiniais.
Ar sunku sukurti tokį desertą? "Nėra sudėtinga, – šypsosi G. Marčenkienė. – Reikia pasidaryti paprastą skaidrią želė, pasidaryti baltą želė ir tada varijuoti – dažyti galima įvairiomis spalvomis, ryškiomis ar pastelinėmis. Tai jau tik fantazija."
Žiedlapiai išliejami švirkštu – galima naudoti ir paprastą adatą, ir specialius antgalius.
Šios rūšies želė desertais G. Marčenkienė susidomėjo senokai – visada buvo įdomu pabandyti.
"Labai patikdavo 3D atvirukai. Kažkada užkliuvo už akių tokie desertai ir parūpo jais pasidomėti. Nuvažiavome su kolege į kursus pasimokyti, paskui žinias pritaikėme mokykloje", – sako G. Marčenkienė.
Iš pradžių, juokiasi profesijos mokytoja, buvo visokių bandymų – ir nepavykusių. Bet užsisipyrė ir išmoko. Svarbiausia kuriant 3D desertus – kantrybė ir "atidirbta ranka".
Ar negaila valgyti, įdėjus tiek darbo ir kruopštumo? "Gal ir gaila truputėlį. Bet tam ir darome – kad suvalgytume", – sako G. Marčenkienė.
Parodos atdaryme dalyvavo ir buvęs šio skyriaus mokinys, dabar – restorano virtuvės šefas Kęstutis Bartkus.
"Desertai nustebino – vau! Važiuodamas į parodą galvojau – na, gražu, bet nesu mėgėjas šio principo desertų. Bet kai pamačiau vaizdą, tikrai nustebau." K. Bartkaus vertinimu, parodos valgomi eksponatai yra tarsi meno kūriniai.