
Naujausios
Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėjo padėjėja Kristina RAČKAUSKIENĖ dalijasi tartaletės su kiaulienos faršu receptu. „Išeina puikus pyragas, mėgstantiems sūrius skanumynus“, – sako Kristina.
Tartaletė su kiaulienos faršu
Tartaletės pagrindui reikės: 100 g sviesto, 1 stiklinės miltų, trupučio vandens.
Antram sluoksniui reikės: 1 svogūno,1 skiltelės česnako, kiaulienos faršo apie 400 g, saulėje džiovintų 4 pomidorų skiltelių, 3 griežinėlių Jelapeno pipirų, 4 vyšninių pomidorų, druskos ar kitų mėgstamų prieskonių.
Trečiam sluoksniui reikės: 2 kiaušinių,1 šaukšto grietinės, 100 g tarkuoto sūrio „Džiugas“, žolelių
Sviestą ištirpinti garuose, į jį sudėti miltus, įpilti truputį vandens dėl geresnio sukibimo. Tešlą sudėti į tartaletės formą bei suspausti pakeliant kraštelius. Įdėti į įkaitintą orkaitę ir pakepti apie 10 min. 150 laipsnių C temperatūroje.
Susmulkintą svogūną ir česnaką pakepinti keptuvėje, tuomet sudėti faršą ir viską kartu kepinti. Vėliau įdėti susmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, jelapeno pipirus, vyšninius pomidorus ir dar pakepinti. Įdėti druskos ar kitų prieskonių. Gautą masę supilti ant orkaitėje apkepto tartaletės pagrindo.
Kiaušinius išplakti, į juos įdėti grietinę ir sūrį bei išmaišyti. Plakinį užpilti ant faršo mišinio, apibarstyti žolelėmis. Dėti į orkaitę ir kepti apie 15–20 min. 180 laipsnių C temperatūroje.
Skanaus!