
Naujausios
Kepiniui reikės: 0,5 litro rauginto pieno, 250 gramų grikių miltų, 100–150 gramų rūkytų lašinukų arba rūkytos šoninės, 0,5 šaukštelio sodos, vidutinio dydžio svogūno galvos, 2–3 kiaušinių, druskos, maltų pipirų ir lauro lapų.
Į raugintą pieną beriame sodą ir gerai išplakame. Lašinukus ir svogūną smulkiai supjaustome ir iki rudumo pakepiname. Į rūgpienį su nugesinta soda mušame kiaušinius, beriame miltus, pakepintus lašinukus su svogūnais, prieskonius. Viską gerai iki vientisos masės išmaišome.
Kepame kepimo popieriumi išklotame inde iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40–45 minutes, kol paruduoja. Valgome karštą su sviestu ar grietine pagal skonį. Tinka valgyti ir atšaldytą.
Bronius Kukė sako, kad į šį gaminį dar labai tiktų įdėti džiovintų smulkintų baravykų ar kitų grybų.
Skanaus!