
Naujausios
Maskarponės sūrio tortas
Biskvitui išsikepti reikės: 5 kiaušinių, 200 gramų cukraus, 80 gramų aliejaus, 170 gramų miltų, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Kiaušinius ir cukrų plakti 15 minučių. Tada įpilti aliejų, vėl paplakti. Įmaišyti persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Kepti iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (stebėkite pagal savo orkaitę).
Biskvitus sulaistyti sirupu iš citrinos sulčių, cukraus ir vandens.
Kremui reikės 500 gramų maskarponės sūrio, 420 gramų grietinėlės, 200 gramų lazdyno riešutų, 200 gramų virto kondensuoto pieno (arba "Rududu"), 200 gramų juodųjų serbentų džemo, 3–4 šaukštų cukraus pudros, citrinos.
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir citrinos sultimis, sudėti maskarponę ir paplakti iki vientisos masės. Lazdyno riešutus pakepti orkaitėje (180 laipsnių) apie 15 minučių, nulupti odeles ir peiliu pasmulkinti.
Pirmą biksvitą tepti virtu kondensuotu pienu arba "Rududu", priberti smulkintų lazdyno riešutų ir užtepti kremo. Antrajį biksvitą tepti juodųjų serbentų džemu ir tepti kremo.
Taip susluoksniuoti visus biskvitinius lakštus. Tortą papuošti pagal savo išmonę.
Skanaus!