
Naujausios
Jam reikės: 500 gramų mandarinų (nuo 4 iki 6, priklausomai nuo dydžio), 6 didelių kiaušinių, 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto, 200 gramų cukraus, 1 šaukštelio kepimo miltelių, ketvirtadalio šaukštelio druskos, 250 gramų maltų migdolų.
Mandarinus nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies 2 valandas. Išvirusius išimkite, pilnai atvėsinkite, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir sudėkite į smulkintuvą. Susmulkinkite.
Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir įpilkite vanilės esencijos. Viską gerai išplakite.
Kitame dubenyje sumaišykite maltus migdolus, kepimo miltelius, druską ir cukrų – išmaišykite.
Į migdolų masę supilkite mandarinų masę ir gerai išmaišykite. Gautą turinį supilkite į riebalais pateptą kepimo skardą (įtieskite kepimo popierių prieš tepdami skardą riebalais, taip bus lengviau išimti pyragą).
Pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Skanaus!