
Naujausios
Oksana MEJERĖ, Šiaulių universiteto mokslo darbuotoja, šiuo metu namuose augina vaikelį. Ji siūlo "Šiaulių krašto" skaitytojams išbandyti gardaus ir gan greitai pagaminamo pyrago receptą. Pyragas tiks ir vegetarams, ir mėsos patiekalų mėgėjams.
Pyragas su grybais
Reikės: sluoksniuotos tešlos (perku šaldytą), sviesto kepimui, pakuotės pievagrybių, poro (arba balto saldaus svogūno), kieto sūrio pabarstyti, 1 kiaušinio, 100 ml grietinėlės, druskos, pipirų pagal skonį.
Pievagrybius nuplauti, supjaustyti griežinėliais arba smulkiau ir apkepti svieste. Į kepamus pievagrybius įdėti smulkiai supjaustyto poro arba svogūno ir viską kartu baigti kepti. Pyrago įdarui leisti atvėsti. Paskaninti druska ir pipirais.
Sluoksniuota tešla iškloti pyrago formą. Jeigu naudojate ne silikoninę formą, formos kraštus prieš tai patepkite sviestu, kad lengviau būtų išimti iškeptą pyragą.
Ant tešlos dedame atvėsintą pyrago įdarą, pabarstome sutarkuotu kietu sūriu (jeigu nemėgstate sūrio, galite jo nedėti). Išplakame kiaušinį su grietinėle, ir plakiniu užpilame įdarą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Iškeptą pyragą galima skanauti karštą arba atvėsusį.
Skanaus!