
Naujausios
Monika BALČIKONYTĖ, buvusi šiaulietė, gyvenanti sostinėje ir auginanti mažą dukrelę, dalijasi savo šeimos mėgstamo žuvies patiekalo receptu.
"Jis greitai paruošiamas ir mums labai patinka, ypač kai reikia paruošti pietus, o mūsų mažoji reikalauja dėmesio, tad šaunu neužtrukti ilgai virtuvėje", – sako Monika.
Orkaitėje keptas upėtakis
Patiekalas, skirtas 2–3 asmenims. Reikės: 2 vaivorykštinių upėtakių arba vieno upėtakio apie 600 gramų, citrinos riekelių, sviesto, provanso žolelių.
Citrinos riekeles dėti į žuvies vidų (dažniausiai 3 riekelės į žuvį telpa). Prie kiekvienos citrinos riekelės dėti po gabaliuką nestorai atpjauto sviesto ir viską apibarstyti provanso žolelėmis. Svarbu žoleles vienodai pabarstyti per visą žuvies vidų – maždaug vieno šaukštelio žolelių reikia vienam upėtakiui.
Dėti upėtakį į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su funkcija kaitinimo iš viršaus ir apačios 20 minučių.
Garnyrui renkamės grikius arba ryžius. Labai tinka ir salotos.
Salotoms reikia: gerų dviejų saujų sultenės lapų, ketvirtadalio paprikos, supjaustytos smulkiais kubeliais, vienos skiltelės smulkiai supjaustyto česnako, ketvirtadalio ilgo agurko, šiaudeliais arba kubeliais pjaustyto, 3 vienetų saulėje džiovintų pomidorų, supjaustytų plonomis juostelėmis. Viską pašlakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir šiek tiek įberkite druskos.
Skanaus!