
Naujausios
Tortas „Paukščių pienas“
Reikalingi produktai: 200 gramų sviesto, 200 gramų cukraus pudros, 6 vienetų saldžių varškės sūrelių, 6 kiaušinių, 3 valgomųjų šaukštų želatinos, 1 stiklinės pieno, 1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių, 1 šokolado plytelės.
Sviestą reikės ištrinti su cukraus pudra iki purumo. Dėti vieną kiaušinio trynį, vieną sūrelį ir trinti, kol pasidarys vientisa masė.
Vėl dėti vieną trynį ir vieną sūrelį. Taip kartoti, kol į dubenį nukeliaus visi tryniai ir visi sūreliai.
Į masę supilti citrinos sultis, galima įtarkuoti citrinos žievelės, supilti atskirai paruoštą išbrinkintą ir ištirpintą želatiną (ją reikia iš anksto užpilti viena stikline pieno, išbrinkinti, po to pašildyti indą karšto vandens vonelėje, kol želatina visiškai ištirps).
Masę išmaišyti. Atsargiai maišant, į masę dėti gerai išplaktus kiaušinio baltymus ir viską supilti į vandeniu sudrėkintą formą.
Tortą atšaldyti šaldytuve ar kitoje vėsioje vietoje. Atvėsintą išimti iš formos, jo viršų apibarstyti tarkuotu šokoladu. Galima užpilti šokoladiniu glajumi. Puošti pagal savo skonį.
Skanaus!