
Naujausios
Sveikuoliškas karantino kebabas
Reikia: druskos, pipirų, prieskonių (iš esmės visko, kas biru ir jums patinka – išskyrus cukrų, šito nebandykit), 2–4 kiaušinių (pagal tai, kiek išalkęs), alyvuogių aliejaus ar bet kokio aliejaus. Tinka ir sviestas. Ar lašinuko griežinėlis. Netgi vanduo tinka. Bet jei jau ruošiatės pilti vandenį į keptuvę vietoj aliejaus, siūlyčiau apsvarstyti galimybę gal visgi nuvažiuoti į parduotuvę. Ir šią avantiūrą pasilikti kitam kartui.
Dar reikalingas kumpis, dešrelės, “šlapenka“ – viskas, kas gali būti pavadinta mėsa ir jums skanu, tinka. Lietuviškas kebabas gi.
Toliau – špinatai. Arba agurkas. O gal pomidoras? Tiesiog tai, ką močiutė augindavo savo darže, o dabar perki maximos daržovių skyriuje. Sūris. Gerai ir be jo. Bet jei bus, tikrai nepasigailėsite.
Kaip paruošti? Išplakti kiaušinius su jums patinkančia biria medžiaga. (Cukrui ne!) Įkaitinti keptuvę su aliejumi. Ar kitu riebalu. Iškepti išplaktą kiaušinį. Kaip omletą. Tai jūsų sveikuoliško karantino kebabo lavašas.
Sutarkuoti sūrį. Tikiuosi jį rasite šaldytuvo kamputyje. Galima rasti už močiutės uogienės pasislėpusį.
Visą jums patinkančią mėsytę, daržoves ir sūrio griežinėlius sumesti į vieną iškepto omleto pusę. Perlenkti. Taip, kad visa mėsytė ir daržovės atrodytų kaip maži vaikučiai po antklode. Palaukti, kol pašils. Įsidėti į lėkštę. Paragauti. Atsiminti, kad pamiršai druskos, pabarstyti.
Mėgautis savo šedevru.
Paskambinti močiutei ir paklausti, ar dar turi uogienės?
Skanaus!