
Naujausios
Gaiviosios salotos
Joms pagaminti reikės prekystalius šiuo metu užkariavusių daržovių – ridikėlių, agurkų, bet kokių salotų lapelių. Taip pat reikės išsivirti ir kelis kiaušinius. Jie turi būti išvirti kietai.
Viską supjaustyti, pagal skonį įberti druskos, pipirų, užpilti šiek tiek su grietine maišyto majonezo, pusę šaukštelio lietuviškų garstyčių (maloniam aštrumui) ir valgyti su norimais priedais arba vienas.
Į šią mišrainę tinka įberti ir marinuotų kukurūzų.
Virtų bulvių blyneliai
Jei namie liko virtų bulvių, iš jų galima išsikepti paskanintų blynelių.
Bulves reikia sumalti, įmušti kiaušinį, įberti druskos, žiupsnį miltų ir iškočioti tešlą. Ji turėtų būti keptuvės skersmens. Tokio dydžio blynai turi būti du.
Abu reikia supjaustyti į aštuonias lygias dalis. Ant kiekvienos dalelės uždėti po fermentinio sūrio gabaliuką, užberti smulkiai supjaustyto virto ar rūkyto kumpio, šoninės arba vištienos.
Ant jų užkloti kitą bulvinės tešlos gabaliuką ir abi puses apkepti nedideliame kiekyje aliejaus ar sviesto.
Valgyti su norimu padažu. Skanu – į grietinę smulkiai įpjaustytas agurkas.