Asmeninė nuotr.

Naujausios
Užtepėlė iš avinžirnių
Reikės: avinžirnių (tinka ir paprasti žirniai arba smulkios baltos pupelės), svogūno, lašinukų.
Iš vakaro užmerkti avinžirnius, o ryte labai gerai juos išvirti. Būtinai dar karštus labai gerai sutrinti (kaip bulvių košę). Labai smulkiai supjaustytus svogūnus ir lašinukus (ne šoninę) pakepinti ir šiuo padažu užpilti avinžirnių košę. Gerai išmaišyti.
„Tokia „aptepėlė“ labai tinka pusryčiams, tepti ant skrebučio arba duonos riekelės. Taip pat labai tinka kaip pagardas ir tirštiklis daržovių sriubai – pasidaro tirštesnė ir įgauna savotišką skonį“, – pataria D. Dabašinskienė.
Skanaus!
Komentarai