
Naujausios
Prancūziškai kepta antis
Reikės: 1 Pekino anties (2,5–2,7kg), rupios druskos ir šviežiai maltų pipirų, aptepui: ketvirtadalio puodelio medaus, ketvirtadalio puodelio granatų sirupo, 2 šaukštų šviežių apelsinų sulčių. 1 apelsino ir 1 citrinos (supjaustytų į 8 dalis) papuošimui.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių. Nuplovę ir nusausinę antį, suraižykite anties krūtinėlės odą įstrižai iš vienos ir iš kitos pusės. Stenkitės neįpjauti mėsos, tačiau rūpestingai perrėžkite riebiausias vietas, kad geriau tirptų riebalai, o odelė taptų traškesnė. Įtrinkite anties vidų ir išorę druska ir pipirais. Suriškite kojas, o sparnus užlenkite už nugaros.
Paguldykite antį krūtinėle į viršų ant grotelių, įstatytų į gilią kepimo formą ir kepkite 1 valandą. Išimkite antį, subadykite krūtinėlės odą ir riebias sritis, apverskite antį ir kepkite dar valandą. Tą patį veiksmą pakartokite dar kelis kartus kas valandą (iš viso reikia kepti vartant ir badant odą apie 4 valandas).
Sumaišykite medų, granatų sirupą, apelsinų sultis ir užvirkite, tada sumažinę ugnį leiskite pakunkuliuoti apie 5 minutes, kol sutirštės. Ančiai baigus kepti, temperatūrą padidinkite iki 200 laipsnių, apverskite antį krūtinėle į viršų ir aptepkite ją dalimi aptepo ir pakepkite apie 5 minutes, kol odelė taps traški ir rusvai auksinio atspalvio.
Ant įkaitintos keptuvės kepkite likusiu aptepu aplietas apelsino ir citrinos skilteles apie 3 minutes, kol aptepas virs karamele. Apdėkite antį karamelizuotais vaisiais ir papuoškite petražolėmis.
Skanaus!