
Naujausios
Užtepas su špinatais
Reikės: 100 g šviežių špinatų, 300 g virtų avinžirnių, 200 g alyvuogių aliejaus, 100 g paskrudintų sezamo sėklų, pagal skonį druskos, pipirų, česnakų.
Visus ingredientus sutrinti trintuvu.
Užtepas su burokėliais ir kanapių sėklomis
Reikės: 300 g virtų avinžirnių, 3 vidutinio dydžio virtų burokėlių, pjaustytų mažais kubeliais, 20 g kepintų kanapių sėklų, šviežių arba džiovintų petražolių, citrinos sulčių, 100 g alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos, pipirų.
Avinžirnius su prieskoniais, kanapių sėklomis, aliejumi sutrinti, įmaišyti supjaustytus burokėlius.
Užtepas su paprikomis ir kalendromis
Reikės: 300 g virtų avinžirnių, 200 g kepintų smulkintų raudonųjų paprikų, žiupsnio maltų kalendrų sėklų, 100 g alyvuogių aliejaus, 5 g ciberžolės, pagal skonį druskos, pipirų.
Avinžirnius sutrinti kartu su prieskoniais ir aliejumi, įmaišyti smulkintą papriką.
Užtepus galima valgyti kartu su šviežiomis salotomis, tepti ant cukinijos ar šviežio agurko, morkos, paprikos, trapučių ar duonos riekės, paskaninti mėgstamą košę, makaronus.
Skanaus!