
Naujausios
Žemaitiški kraujiniai vėdarai
Juos išsikepti gali tik tie, kurie turi po skerstuvių likusio šviežio arba užšaldyto kiaulės kraujo, na, o žarnų vėdarams galima ir nusipirkti.
Dar reikės trijų rūšių kruopų (perlinių, miežinių ir ryžių), lašinukų, druskos, pipirų, šaltmėtės.
Išverdame po 0,5 kilogramo perlinių ir miežinių kruopų bei ryžių. Paspirginame lašinukų. Viską sumaišome į vieną masę, užpilame 1 litrą kiaulės kraujo, pagal skonį įberiame druskos, pipirų ir saujelę smulkintos šaltmėtės.
Pagaminta mase prikemšame išvalytas žarnas ir kepame vėdarus orkaitėje, kol iškeps ir gražiai apskrus.
Kepant vis apipilti taukais iš skardos, vėdarus atsargiai apversti. Valgyti su mėgstamu padažu: grietinės, spirgučių.
Skanaus!