
Naujausios
Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Didžiojoje skaitykloje žolininkė ir augalų pasaulio tyrinėtoja Renata Fediakinienė skaitė paskaitą „Kas yra skonis ir kodėl jis svarbus maisto produktuose? Kaip maistas gali pagerinti mūsų savijautą ir kaip lengvai galime sau padėti bei paįvairinti kasdienę mitybą?“.
R. Fediakinienė dalijosi ilgamete patirtimi, įžvalgomis apie sąmoningą mitybą bei natūralios gamtos dovanų panaudojimą kasdienybėje.
Pasak lektorės, vaistiniai augalai, prieskoniai ir maistas gali ne tik pagerinti savijautą, bet ir tapti kasdieniu sveikatingumo įrankiu.
R. Fediakinienė pabrėžė skonio, kaip terapinės priemonės, svarbą – nuo jo priklauso ne tik, ką jaučiame valgydami, bet ir mūsų gyvenimo kokybė. Renginio dalyviai sužinojo, kaip įvairūs skoniai veikia organizmą, kokie augalai padeda stiprinti kūną, gerinti nuotaiką ir praturtinti kasdienę mitybą.