„Rū­to­je“ sek­ma­die­nis – ska­niau­sias bly­na­die­nis

„Rū­to­je“ sek­ma­die­nis – ska­niau­sias bly­na­die­nis

„Rū­to­je“ sek­ma­die­nis – ska­niau­sias bly­na­die­nis

Koks sek­ma­die­nis be bly­nų? O jei­gu tin­gi­si mai­šy­ti teš­lą ir sto­vė­ti prie kep­tu­vės? Be­lie­ka pa­si­puoš­ti ir vi­sai šei­my­nai ar kar­tu su drau­gais ke­liau­ti į Šiau­lių „Rū­tos“ šo­ko­la­do mu­zie­jaus ka­vi­nę, ku­ri nuo pat 10 iki 20 va­lan­dos pa­val­gy­dins įvai­riau­sių sko­nių bly­nais.

Vie­ną to­kią tin­gią sek­ma­die­nio po­pie­tę ir už­su­ka­me į „Rū­tą“. Už­si­sa­ko­me šei­my­ni­nį bly­nų rin­ki­nį 3–5 as­me­nims. Kol gurkš­no­ja­me ka­vą, ant sta­lo at­ke­liau­ja di­džiu­lė gar­džiai kve­pian­čių lie­ti­nių, pu­rių ame­ri­kie­tiš­kų bly­ne­lių ir avi­ži­nių bly­nų su ba­na­nais lėkš­tė, gre­ta iš­ri­kiuo­ja­mi in­de­liai su pa­da­žais: braš­kių, ka­ra­me­lės, šo­ko­la­do, grie­ti­nės, gai­vaus su žalumynais ir varš­kės. To­kia pa­da­žų įvai­ro­vė įtiks bet ko­kiam sko­niui – ir sma­li­žiams, ir mėgs­tan­tiems pi­kan­tiš­kus sko­nius.

„Vi­sai kaip mo­čiu­tės“, – įver­ti­na ma­žo­sios de­gus­ta­to­rės ir ant bly­nų pi­la šo­ko­la­do, ka­ra­me­lės ir trin­tų braš­kių.

Suau­gu­sie­siems ma­ga pa­ra­gau­ti ir pi­kan­tiš­kų pa­da­žų: „Mmmm, ska­nu­mė­lis. Lie­žu­vį ga­li­ma nu­ry­ti.“

Ma­lo­niai nu­ste­bi­na dar ne­ra­gau­ti avi­ži­niai bly­ne­liai su ba­na­nais. Juos ke­pant ne­nau­do­ti nei kvie­ti­niai mil­tai, nei cuk­rus. Pui­kus pa­si­rin­ki­mas be­si­lai­kan­tiems die­tos.

Iki so­ties pri­si­ker­ta­me vi­sa še­šių as­me­nų kom­pa­ni­ja ir tik už 9,90 eu­ro.

Bly­nų mė­gė­jai sek­ma­die­nio me­niu ras ir ki­to­kių bly­nų, pa­vyz­džiui, spal­vo­tų. Ža­lios spal­vos – lie­ti­niai su špi­na­tais, la­ši­ša ir varš­ke, rau­do­ni – su bu­ro­kė­liais, fetos sūriu, krie­nais ir grai­ki­niais rie­šu­tais, gel­to­ni – su mo­liū­gais, varš­ke ir svo­gū­nų laiš­kais, mar­gu­tis – sal­dūs lie­ti­niai su apel­si­nų pa­da­žu. Yra ir tra­di­ci­nių sko­nių bly­nų, ir dar neiš­ban­dy­tų. Bū­ti­nai su­grį­ši­me iš­ra­gau­ti ir jų.

Ver­ta lauk­ti sek­ma­die­nių ir kur­ti nau­jas tra­di­ci­jas. Juk vie­ną die­ną per sa­vai­tę ga­li­me sa­ve pa­le­pin­ti!

Ag­nė BRA­ZAI­TIE­NĖ, bly­nų mė­gė­ja

Gied­riaus BA­RA­NAUS­KO nuo­tr.

„Vi­sai kaip mo­čiu­tės“, – įver­ti­na ma­žo­sios de­gus­ta­to­rės ir ant bly­nų ne­gai­lė­da­mos pi­la šo­ko­la­do.