
Naujausios
„Rūtoje“ sekmadienis – skaniausias blynadienis
Koks sekmadienis be blynų? O jeigu tingisi maišyti tešlą ir stovėti prie keptuvės? Belieka pasipuošti ir visai šeimynai ar kartu su draugais keliauti į Šiaulių „Rūtos“ šokolado muziejaus kavinę, kuri nuo pat 10 iki 20 valandos pavalgydins įvairiausių skonių blynais.
Vieną tokią tingią sekmadienio popietę ir užsukame į „Rūtą“. Užsisakome šeimyninį blynų rinkinį 3–5 asmenims. Kol gurkšnojame kavą, ant stalo atkeliauja didžiulė gardžiai kvepiančių lietinių, purių amerikietiškų blynelių ir avižinių blynų su bananais lėkštė, greta išrikiuojami indeliai su padažais: braškių, karamelės, šokolado, grietinės, gaivaus su žalumynais ir varškės. Tokia padažų įvairovė įtiks bet kokiam skoniui – ir smaližiams, ir mėgstantiems pikantiškus skonius.
„Visai kaip močiutės“, – įvertina mažosios degustatorės ir ant blynų pila šokolado, karamelės ir trintų braškių.
Suaugusiesiems maga paragauti ir pikantiškų padažų: „Mmmm, skanumėlis. Liežuvį galima nuryti.“
Maloniai nustebina dar neragauti avižiniai blyneliai su bananais. Juos kepant nenaudoti nei kvietiniai miltai, nei cukrus. Puikus pasirinkimas besilaikantiems dietos.
Iki soties prisikertame visa šešių asmenų kompanija ir tik už 9,90 euro.
Blynų mėgėjai sekmadienio meniu ras ir kitokių blynų, pavyzdžiui, spalvotų. Žalios spalvos – lietiniai su špinatais, lašiša ir varške, raudoni – su burokėliais, fetos sūriu, krienais ir graikiniais riešutais, geltoni – su moliūgais, varške ir svogūnų laiškais, margutis – saldūs lietiniai su apelsinų padažu. Yra ir tradicinių skonių blynų, ir dar neišbandytų. Būtinai sugrįšime išragauti ir jų.
Verta laukti sekmadienių ir kurti naujas tradicijas. Juk vieną dieną per savaitę galime save palepinti!
Agnė BRAZAITIENĖ, blynų mėgėja
Giedriaus BARANAUSKO nuotr.
„Visai kaip močiutės“, – įvertina mažosios degustatorės ir ant blynų negailėdamos pila šokolado.