
Naujausios
Šeduvietė Agnė ŽUKAUSKIENĖ „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlo pasigaminti nesudėtingas, tačiau ypač gardžias salotas.
Meksikietiškos salotos
4 asmenims reikės: 500 g vištienos krūtinėlės, skardinės virtų raudonųjų pupelių, skardinės konservuotų kukurūzų, 2 paprikų, 2 svogūnų, salotų lapų, kelių vyšninių pomidorų, čedario sūrio, kukurūzų traškučių, šaukšto pomidorų pastos.
Padažui: 1 avokado, 2–3 šaukštų natūralaus jogurto, maltų aitriųjų paprikų, druskos, 2 skiltelių česnako bei šaukštelio garstyčių.
Iš pradžių keptuvėje pakepinti svogūną ir paprikas. Kai daržovės iškepa, įdėti nedideliais gabalėliais supjaustytą vištienos krūtinėlę, ją pagardinti druska, pipirais bei malta aitriąja paprika ir kepti, kol iškeps. Pabaigoje sudėti konservuotas pupeles ir kukurūzus, įdėti pomidorų pastos ir kelias minutes viską patroškinti.
Padažą pagaminti taip pat nesudėtinga. Į smulkintuvę sudėti avokadą, natūralų jogurtą, garstyčias, druską, pipirus bei česnaką ir susmulkinti iki majonezo konsistencijos.
Troškintas daržoves bei mėsą patiekti su šviežiais pomidorais, salotų lapais, raudonuoju svogūnu, čedario sūriu ir kukurūzų traškučiais.Taip pat pagardinti pagamintu padažu.
Skanaus!