
Naujausios
Audronė KIRŠINAITĖ, kraštotyrininkė ir bibliotekininkė, Šiaulių rajono viešosios bibliotekos Informacijos ir kraštotyros skyriaus vyriausioji metodininkė, siūlo pasigaminti žydų virtuvės patiekalą.
Žydiški balandėliai
Reikės: kopūsto, paprikų (įvairiaspalvių), smulkintos mėsos, ryžių, kiaušinių, burokėlių, morkų, svogūnų, prieskonių.
Iš burokėlių ir morkų, supjaustytų stambiais gabalais, ir svogūno galvos, prieskonių išverdame sultinį, daržoves sudedant tokia eiga, kad jos išvirtų kartu.
Kol verda sultinys, nuplikome kopūstlapius, pasiruošiame balandėlių įdarą iš smulkintos mėsos, virtų ryžių, kiaušinių ir prieskonių. Pusę mėsos ruošinio dedame į kopūsto lapus, pusę – į paprikas, prieš tai kruopščiai išpjovę paprikų kotelį taip, kad sudėjus įdarą į paprikas, kotelis atliktų dangtelio funkciją ir, aišku, išėmę sėklas.
Paruošus bei apkepus tradicinius balandėlius ir paprikas dedame į šiek tiek praaušusį sultinį ir troškiname. Sultinys turėtų apsemti balandėlius. Jei į sultinį įdėsime daugiau burokėlių, tai juos galima panaudoti garnyrui, o balandėliai įgaus gražią rožinę spalvą. Patiekalą neverta sugadinti grietine.
Skanaus!