
Naujausios
Neitališka lazanija
Reikės: 1 svogūno,1 morkos,1 skiltelės česnako, prieskonių (rozmarino, baziliko ar kitų jūsų mėgstamų žolelių), 500 ml trintų pomidorų „passata di pomodoro“, 500 g maltos jautienos (galima ir kalakutienos, vištienos), ypač gryno alyvuogių aliejaus, 6 burbulų itališkos mocarelos, 200 g parmezano arba kito tarkuoto kietojo sūrio, 10-12 lazanijos lakštų (priklausomai, kiek sluoksnių darysite, aš naudoju „Keto“ lakštus), 2 nedidelių baklažanųi bei miltų jiems apvolioti prieš apkepant.
Bešamelio padažui reikės: 1 l pieno,100 g sviesto, 100 g miltų (aš naudoju miltus be gliuteno).
Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, pakepiname jame česnaką, susmulkintus svogūnus bei burokine tarka sutarkuotą morką. Įdedame maltą mėsą, pakepiname, pabarstome prieskoniais. Supilame trintus pomidorus, ir uždengę keptuvę dangčiu troškiname.
Tuo metu supjaustome baklažanus po 0,5-1 cm storio riekeles, išvoliojame miltuose ir pakepame kitoje keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus. Iškeptas riekeles sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad aliejaus perteklius susigertų.
Pasiruošiame bešamelio padažą. Nedideliame puode ant mažos ugnies išlydome sviestą, suberiame miltus ir maišome, kol gauname kreminės konsistencijos košelę. Tuomet pilame pieną, nuolat maišome, kol gauname tirštą padažą. Papildomai į bešamelį įdedu tarkuoto kietojo sūrio. Išjungiame besitroškinančią mėsą su pomidorais, į juos supilame bešamelio padažą.
Susipjaustome mocarelos burbulus maždaug 0,5 cm storio riekelėmis.
Toliau į indus-skardas sluoksniuojame pasiruoštą maistą – pilame mėsos-pomidorų-bešamelio padažą, paskirstome po visą skardą, padengiame mocarelos riekelėmis, baklažanų riekelėmis, pabarstome tarkuotu sūriu, uždedame lakštus, vėl užpilame padažu, uždedame mocarelą ir t.t. Baigiame tarkuotu sūriu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Skanaus!