
Naujausios
Virtų bulvių cepelinai su avinžirnių įdaru
4 porcijoms reikės: 700 g bulvių, 100 g krakmolo, 200 g avinžirnių, 500 g špinatų lapų, 200 g svogūnų, 30 g česnakų, druskos pagal skonį.
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, išvirus nupilkite vandenį, nugarinkite ir sugrūskite. Atvėsinkite.
Į atvėsusias bulves įdėkite krakmolą, gerai išmaišykite.
Avinžirnius išvirkite pasūdytame vandenyje. Sumalkite ir sudėkite smulkintus špinatus, kepintus svogūnus ir česnakus.
Iš bulvių masės darykite paplotėlius, į vidų įdėkite įdaro ir formuokite cepelinus.
Suformuotus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 10 minučių.
Padažui prie cepelinų naudokite grietinės ir lydyto sviesto mišinį. Ant padažo pabarstykite smulkintų žalių petražolių.
Jeigu valgo veganai, galite pasigaminti tokį padažą: 150 gramų anakardžių riešutų užpilkite 500 ml karšto vandens, pamirkykite 1 valandą ir susmulkinkite smulkintuvu; atskirai alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnaką; viską supilkite į anakardžių masę, pridėkite druskos ir prieskonių ir viską pakaitinkite. Padažas paruoštas.
Skanaus!