
Naujausios
Varškės pyragas su uogiene
Tešlai reikės: 1 pakelio sviesto, nepilnos stiklinės cukraus, 1 kiaušinio trynio, 2,5 stiklinės miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 3 šaukštų kefyro.
Įdarui reikės: 3 pakelių varškės,1 stiklinės cukraus, 3 kiaušinių. Mėgstamos uogienės.
Paruošiame tešlą. Pirmiausia į miltus suberiame cukrų ir kepimo miltelius, vėliau įtarkuojame sviestą ir sutrupiname tešlą. Tada į ją sudedame kiaušinio trynį, išplaktą su kefyru, išmaišome, suminkome.
Tešlą dalijame į dvi nelygias dalis, mažesnė tešlos dalis dedama pusei valandos į šaldytuvą.
Įdarui varškę sumaišome su visais ingredientais.
Didesnę dalį tešlos išklojame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą, užtepame įdarą ir mažąją dalį tešlos užtarkuojame ant viršaus.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Iškepusį pyragą bent 30–40 minučių atvėsinti kambario temperatūroje.
Skanaus!