
Naujausios
Jautienos karpačio su braškėmis
Reikės: jautienos steiko (be jokio riebalo). Labai tinka stirniena, jei yra galimybės gauti, šviežių braškių, šviežių baziliko lapelių, „Džiugo“ sūrio (kas nori prabangiau, gali naudoti Pecorino Romano sūrį), kokybiško alyvuogių aliejaus, citrinos, migdolų drožlių (pasirinktinai), druskos, pipirų.
Mėsa, pašalinus bet kokį riebalą bei gyslas, jei tokios yra, įdedama į šaldiklį kokiai valandai, kad truputį sukietėtų ir būtų lengviau pjaustyti.
Mėsa pjaustoma didesniu paviršiumi labai plonai, vos ne permatomai. Sumaišoma su pjaustytomis braškėmis bei kapotu baziliku ir dedama ant lėkštės krūvelėje. Pabarstoma likusiu kapotu baziliku, trupintu „Džiugo“ sūriu ir, jei norima, migdolų drožlėmis. Apšlakstoma alyvuogių aliejumi bei spausta citrina.
Skanaus!