
Naujausios
Guočių „karbonadas“ ir kotletai
„Paprasčiausia, ką galima iš guočių, kiti vadina tauriabudėmis, dar girdėjau – ir „balerinkomis“, pagaminti, tai didesnes kepurėles, tiesiog iškepti, pamirkius kiaušinio plakinyje su mėgiamais prieskoniais ir apvoliojus miltuose. Galima mirkyti ir kepti tešloje, bet man labiau patinka pirmasis variantas. Nežinantis valgytojas net neatskirtų nuo vištienos karbonado“, – pasakoja moteris.
Didesni grybai taip pat puikiai tinka kotletams. Juos žagarietė nuvalo, sumala, deda pipirų, druskos ir kitų prieskonių pagal skonį, įmuša kiaušinį, įmaišo miltų, deda šiek tiek krakmolo. Galima daryti ir tirštesnę, ir skystesnę masę, kaip kam patinka. Salomėja labiau mėgsta tokią, kuri būtų tirštos grietinės konsistencijos. Visus produktus deda iš akies. Kotletukus kepame aliejuje.
Skanaus!