
Naujausios
Sausainiai su plikytu žolelių kremu
10 porcijų reikės: 100 gramų cukraus, 4 kiaušinių, 2 šaukštų miltų, 0,5 litro pieno, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 100 gramų sviesto, 100 gramų jaunų garšvų lapų, 0,5 kilogramo plikytų sausainių arba 100 gramų vaflinių sausainių dubenėlių.
Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi ir miltais, po truputį pilamas ir maišomas pienas, suberiamas vanilinis cukrus. Masę nuolat maišant šluotele, pakaitinama iki virimo. Sudedamas sviestas, maišoma, kol ištirps. Supjaustomos ir sudedamos garšvos, visa masė sutrinama rankiniu smulkintuvu.
Vėstantis kremas konditeriniu švirštu suleidžiamas į plikytų sausainių vidų arba į sausainių dubenėlius.
Prieš patiekiant palaikoma šaldytuve, kad kremas apstingtų.
Skanaus!