
Naujausios
Šeduvietė Vilniaus universiteto studentė Neda ČESNAUSKAITĖ sako, jog gamina nedažnai, tačiau, kai gamina, jos patiekalai visada būna nesudėtingi ir labai gardūs. „Šiaulių krašto“ skaitytojams ji siūlo pasigaminti daug ingredientų nereikalaujančias, bet sočias keptas bulves.
Studentiškai keptos bulvės
Vienai porcijai reikės: 5–6 vidutinio dydžio bulvių, pusės svogūno, 250 gramų vištienos faršo, mažos skardinės konservuotų žirnelių, 2–3 šaukštų pomidorų padažo, bulvių prieskonių, druskos, pipirų, česnakų granulių, kefyro.
Bulves nuskusti ir supjaustyti vienodo dydžio griežinėliais ir, užbėrus šiek tiek bulvių prieskonių, įdėti kepti.
Kitoje keptuvėje įdėti vištienos faršą, pagardinti druska, pipirais bei česnakų granulėmis. Faršui šiek tiek apkepus, sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir žirnelius. Kai svogūnas iškepa, įdėti 2–3 šaukštus pomidorų padažo ir leisti viskam trumpai pasitroškinti. Kai iškepa bulvės, ant jų sudėti faršą su žirneliais ir išmaišyti.
Patiekalą patariama valgyti užsigeriant kefyru.
Skanaus!