
Naujausios
Žiediniai kopūstai su grietinėlės padažu
Reikės: žiedinio kopūsto, kelių šaukštų kokosų aliejaus, 250 ml sojų grietinėlės, 3–4 šaukštų konservuotų žirnelių, saujos šviežių špinatų, 2–3 skiltelių česnako, trupučio druskos, pipirų bei kario.
Kopūstą išskaidome žiedynais ir trumpai paverdame arba užpilame verdančiu vandeniu ir palaukiame apie 10 minučių. Nusausinę švelniai pakepiname kokosų aliejuje. Įpilame grietinėlės ir pagardiname pipirais, druska, smulkiai pjaustytu česnaku bei kariu. Truputį patroškinę įberiame konservuotų žirnelių. Sudedame špinatus. Dar kelias minutes patroškiname ir jau dėliojame lėkštes ant stalo – skanaus!
Kokosų aliejų galima keisti įprastu aliejumi. Tuomet vietoje sojų grietinėlės naudokite kokosų pieną.
Žarijose kepti bananai su šokoladu
Tai galėtų būti šios vasaros hitas!
Reikės: bananų (1 bananas – viena porcija), veganiško (arba įprasto) šokolado, išmirkytų razinų ir mėgstamų riešutų, klevų sirupo, šiek tiek cinamono.
Bananus kruopščiai nuplauname, žievelę įpjauname išilgai ties vidiniu linkiu ir atsargiai praskleidžiame. Atsivėrusiame banano paviršiuje darome negilias įpjovas, tarsi dalintume riekelėmis – svarbu, kad bananas neatsiskirtų nuo žievės. Įpjovas užpildome šokolado drožlėmis, razinomis, riešutais. Apšlakstome bananą (po žievele) klevų sirupu, pabarstome cinamonu. Kiekvieną paruoštą bananą atsargiai suvyniojame į aliuminio foliją ir kepame grilyje arba laužo žarijose apie 20 minučių.
Valgome, kol šilti. Linkime gardžių įspūdžių!