
Naujausios
Žinia apie pergalę Jurgitai buvo netikėta: "Jau daug laiko nesu niekur nieko laimėjusi!" O prizą – Andreas Michalsen knygą "Natūropatija" – veikli moteris pavadino pačia geriausia dovana.
Pradėjusi ją vartyti, J. Bučinskienė netruko rasti panašumą su autoriaus gyvenimu: abu kilę iš gydytojų šeimų.
"Tiesa, gydytoja buvo tik mano mama. Ne tik gydytoja – bet ir puikiausia šeimininkė, namiškius lepindavusi įvairiais gardžiais valgiais. Nors būdavo labai užimta, mama suktis virtuvėje visada rasdavo laiko, domėjosi kulinarijos naujovėmis. Kol neišvykau studijuoti – pačiai gaminti nebuvo reikalo, tik talkininkaudavau mamai", – prisimena J. Bučinskienė.
Tiesa, kartą Jurgita nutarė pagelbėti darbais užverstiems tėvams, pagaminti vakarienę. Grįžusi iš mokyklos, viename iš mamos turėtų žurnalų susirado virtinukų receptą. Kadangi buvo parašyta į tešlą įmušti kiaušinį – mergaitė kaipmat suskaičiavo: keturioms porcijoms jų reikės keturis kartus daugiau...
"Tuos virtinukus teko valgyti, pjaustant peiliu, tokie "akmeniniai" išvirė. Ir juos vardan solidarumo valgė tik mane palaikantis brolis... Po to mama stebėjosi – kur radau receptą su kiaušiniu?! Iš tiesų jo į virtinių tešlą nereikia dėti", – J.Bučinskienė iki šiol juokiasi iš savo moksleiviškų metų bandymo.
Po to virtinių Jurgita negamina iki šiol. O ruošti kitokius valgius, dažnai iš bulvių ar mėso,s yra vienas iš jos aistringiausių pomėgių. Ypač patinka kepti pyragus. J. Bučinskienė pasinaudoja internete rastais receptais, bet jų griežtai nesilaiko – improvizuoja, prideda produktų, kokių turi šaldytuve. Užtat rezultatas visada būna kitoks.
Saldumynų Jurgita pati nemėgsta, pyragų nevalgo. Tačiau džiaugiasi gaminimo procesu ir tuo, kad jos gardėsiais mėgaujasi artimieji ar draugai.
Konkurso nugalėtoja J. Bučinskienė laikraščio skaitytojams išrinko pačios sugalvotą vištienos su kariu receptą.
Reikės: 1–1,5 kilogramo vištienos krūtinėlės, apie 400 gramų mėgstamų ryžių, skardinės kokosų pieno, skardinės konservuotų kukurūzų, skardinės konservuotų pupelių, rinkinio skirtingų spalvų nedidelių paprikų, pagal skonį mažų šviežių ar konservuotų morkyčių, saujos žirnelių (šviežių arba konservuotų), kario pastos (jos būna parduotuvėse), sviesto, druskos, pipirų.
Patiekalas gaminamas įgaubtoje keptuvėje "Wok".
Nemažais gabalais supjaustyta vištiena kelias minutes apkepinama svieste, dedamos pupelės, kukurūzai, žirneliai, išilgai į keturias dalis supjaustytos morkytės, paprikos (nedidelių paprikų galima išvis nesmulkinti, tik nupjauti kotelius). Uždengiama ir troškinama apie 10 minučių. Po to supilamas kokosų pienas, dar įpilama apie pusę stiklinės vandens, išmaišoma. Dedama druska, pipirai, žalia arba geltona kario pasta.
Ryžiai labai gerai nuplaunami, suberiami į troškinį. Ar jame pakanka skysčio, J. Bučinskienė patikrina paprastai – vandens sluoksnis virš visų produktų turi būti maždaug iki pusės smiliaus.
Keptuvė uždengiama, nemaišant troškinama 30 minučių. Tereikia tik patikrinti, ar užtenka vandens (jo Jurgita pataria verčiau įpilti ir daugiau nei pusę stiklinės – kad patiekalas neprisviltų).
Baigus troškinti, keptuvė dar paliekama 5 minutėms – kad baigtų išbrinkti ryžiai. Jie turi būti birūs. Ruduosius ryžius teks palaikyti ilgiau.