
Naujausios
Aukštelkėje (Šiaulių rajonas) gyvenanti Odeta BUTKEVIČIENĖ mėgsta išbandyti įvairiausių desertų receptus. Ypač pamėgto pyrago receptu Odeta dalijasi ir su "Šiaulių krašto" skaitytojais.
Tešlai reikės: 200 g sviesto, 1 kiaušinio, 200 g cukraus, 2 šaukštų kakavos, 300 g miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių.
Varškės įdarui: 500 g liesos varškės, 170 g riebios grietinės, 50 g kukurūzų krakmolo, 100 g cukraus, 4 kiaušinių.
Sviestą ištirpiname. Jam ataušus, įmušame kiaušinį, supilame cukrų ir plakame, kol cukrus ištirps. Suberiame miltus, kakavą ir kepimo miltelius, masę gerai išmaišome, išminkome iki vientisos tešlos.
Gautą tešlą padalijame į dvi maždaug lygias dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę ir valandai dedame į šaldiklį.
Kol tešla vėsta, pasiruošiame įdarą. Varškę su grietine pertriname iki glotnios masės, suberiame kukurūzų krakmolą ir gerai išmaišome. Atskirai išplakame kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, ir supilame į varškės masę. Viską gerai išmaišome.
Iš šaldiklio išimame tešlą. Vieną tešlos dalį sutarkuojame burokine tarka į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Tada tolygiai užpilame varškės įdarą, o ant viršaus užtarkuojame antrą tešlos dalį.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje maždaug 45 minutes, kol pyragas sutvirtės.
Skanaus!