
Naujausios
Keksiukų tešlai reikės 200 gramų miltų, 200 gramų cukraus, 3 kiaušinių, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 50 gramų aliejaus, 50 gramų kakavos ir 300 gramų grietinės, mažo žiupsnelio druskos.
Gerai išplakti kiaušinius, cukrų ir aliejų. Po to supilti grietinę. Į atskirą indą pilti sijotus miltus bei sijotą kakavą, kepimo miltelius, druską. Sausus produktus sumaišyti ir supilti į skystąją tešlos masę. Viską išmaišyti ir pilti į keksiukų formeles. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Keksiukus galima paskaninti razinomis, riešutais, aguonomis.
Konkursui moksleivės juos skanino specialiu velykiniu įdaru – į nekepto keksiuko tešlos vidų (jau formelėje) buvo įspraudžiamas šokoladinis kiaušinukas su įdaru.
Prapjovus ar atsikandus tokio keksiuko, iš jo išbėga skanioji įdaro masė. Keksiukų viršų galima puošti glajumi, pabarstukais, bet jie skanūs ir be nieko.