
Naujausios
"Pirštelių" tortas
Plikytai tešlai reikės: 150 gramų sviesto, 6 kiaušinių, 150 gramų miltų, 1,5 stiklinės vandens, truputį druskos.
Kremui: grietinės (2 indelių po 400 g), cukraus pudros, cukraus pagal skonį, 1 citrinos ir jos tarkuotos žievelės, konservuotų vaisių.
Papuošimui šokolado.
Į verdantį vandenį beriame druską, dedame sviestą ir, kai ištirpsta, supilame miltus ir greitai išmaišome, kad neliktų jokių gumulėlių. Po to atvėsiname, mušame 1 kiaušinį ir gerai išsukame, kad gautųsi vientisa masė. Toliau mušame po kiaušinį ir vėl maišome. Taip kartojame, kol į tešlą sumušame visus kiaušinius.
Tešlą dedame į konditerinį maišelį su antgaliu ir išspaudžiame ant sviestu pateptos skardos pailgas plonas apie 20 cm ilgio lazdeles. Spaudžiame palikdami tarp lazdelių tarpus, kad nesuliptų. Kepdamos lazdelės išsipučia (dvigubai ar net daugiau padidėja) ir tampa tuščiavidurės.
Kepame "pirštelius" orkaitėje iš pradžių aukštesnėje temperatūroje, o po to žemesnėje, kol gražiai paruduoja ir pasidaro sausi.
Pasidarome saldžiarūgštį kremą. Į grietinę beriame cukrų, cukraus pudrą ir įspaudžiame citrinos sultis, įtarkuojame citrinos žievelės, viską gerai išsukame. Labai skanu būna, jeigu į kremą dar įdedame konservuotų vaisių gabaliukų (tik be jokio skyčio, kad kremas nesuskystėtų).
Iškeptus "pirštelius" atvėsiname (turi būti šalti). Tada jų galus pamerkiame į kremą ir dedame vieną prie kito, o ant viršaus užtepame kremo. Po to dedame kitą sluoksnį "pirštelių", pamirkytais galais, tik juos rikiuojame kita kryptimi. Vėl ant jų pilame kremo. Ir taip kartojame vis keisdami "pirštelių" rikiuotės kryptį, kol sudedame juos visus (torto forma primena rastinį šulinį). Torto viršų aptepame kremu ir užtarkuojame šokolado.
Nakčiai dedame į šaldytuvą.
Skanaus!