
Naujausios
Akmenės rajono Kruopių miestelyje gyvenanti Viktorija POVILAITYTĖ siūlo pusryčiams tinkamą patiekalą iš kiaušinių. Pataria gaminti, kada virtuvei galima skirti daugiau laiko.
Reikės (2 porcijoms): 6 kiaušinių, 100–200 gramų mėsos (kumpelio ar šoninės), pusės batono arba poros bandelių, 110–130 gramų sviesto, citrinos sulčių, 1 avokado, šiek tiek druskos, pipirų, svogūno laiškų, obuolių acto.
Pakepinti keptuvėje kumpelį ar šoninės juostelių.
Užvirti puodą su vandeniu. Ant viršaus uždėti dubenėlį su sviestu ir jį ištirpinti. Vėliau tą dubenėlį pakeisti kitu dubenėliu. Į jį įdėti 2 kiaušinių trynius, įspausti truputį citrinos sulčių. Iš lėto, atsargiai maišant supilti ištirpintą sviestą. Maišyti, kol padažas sutirštėja. Pagardinti druska, pipirais.
Į puodą su verdančiu vandeniu įpilti 2 šaukštus obuolių acto. Su šaukštu puode sukti vandenį ir padaryti sūkurį. Į jį atsargiai įleisti kiaušinį (be lukšto). Virti apie 2 minutes. Išgreibti sukietėjusį kiaušinį. Taip tame pačiame vandenyje po vieną virti 4 kiaušinius, kaskart padaranti sūkurį.
Perpjauti batono dalį per pusę išilgai. Paskrudinti.
Į lėkštę sudėti batono puseles. Ant kiekvienos užtepti gausiai avokado, uždėti pakepinto kumpelio. Ant kiekvienos porcijos viršaus uždėti po 2 kiaušinius bei užpilti padažo.
Galiausiai apibarstyti svogūno laiškais, pipirais.
Gero apetito!