
Naujausios
.Obuolys mėsoje
Reikės: mėsos (nugarinės ar kumpio) gabalo, nedidelių obuolių, grietinės, garstyčių, morkų, svogūnų, šviežių agurkų, sviesto, druskos, pipirų.
Nedidelius obuolius nulupti ir išimti sėklas – svarbu, kad jų viduje liktų tuštuma. Iš karto sumerkti į pasūdytą ir parūgštintą vandenį, nes taip jie apsaugomi nuo pajuodavimo.
Mėsą supjaustyti kaip kepsniui, apibarstyti druska, pipirais ir plonai išmušti (gabaliukai turėtų būtų keturkampės formos). Aptepti grietine, galima ir garstyčiomis. Tada į kiekvieną taip paruoštos mėsos gabaliuko vidurį dėti po obuolį ir jį apvynioti mėsa, kurios galiukus sukišti į obuolio vidurį. Ruošinius keptuvėje apkepti aliejuje trumpai iš visų pusių, pavartant.
Į puodą ant dugno padėti apverstą lėkštę ir tada pripjaustyti morkų, svogūnų, šviežių agurkų, apibarstyti druska, pipirais – pagal skonį. Ant viršaus sudėti apkeptus mėsoje obuolius.
Užpilti verdančiu vandeniu visą turinį iki pusės. Puodą tuoj pat kaisti ant ugnies ir palaukti, kol užvirs vanduo. Tada uždengti puodą dangčiu ir troškinti apie 20 minučių. Po to įdėti 50 gramų sviesto ir dar patroškinti apie 5 minutes.
Į stalą patiekti plokščioje lėkštėje: vienoje pusėje obuoliai mėsoje, o kitoje – troškintos daržovės, kurias dar papuoškite žalumynais, pavyzdžiui, petražolėmis.
Tinka valgyti su bulvėmis.
Skanaus!